Elektromagnetisme

En generator med permanentmagneter

Dette eksempel viser, hvordan den cirkulære bevægelse af en rotor med permanente magneter frembringer en induceret EMF i en statorvikling. Den genererede spænding beregnes som en funktion af tiden under rotationen.

Modellen viser også indflydelse på spændingen fra materieleparametre, rotationshastighed og antallet af omdrejninger på viklingen.

Midten af rotoren består af udglødet medium kulstofstål, som er et materiale med en høj relativ permeabilitet. Centret er omgivet med flere permanentmagneter, fremstillet af samarium og kobolt, som skaber et stærkt magnetfelt. Statoren er fremstillet af det samme permeabelt materiale som centrum af rotoren og begrænser feltet i lukkede kredsløb viklingen. Viklingen er viklet omkring statorpolerne.

 

 

 

En Einzel linse

En Einzel linse er en elektrostatisk enhed, der bruges til fokusering af ladede partikelstråle. Den kan findes i katodestrålerør, ionstråler og eksperimenter med elektronstråle og i ionfremdrivningssystemer. Denne særlige model består af tre aksialt oprettede cylindre: de ydre cylindre er jordet og cylinderen i midten holdes på en fast spænding.